maj 31, 2018

San Diego

På trods af sin status som en af USA’s største byer ligger San Diego i skyggen af Los Angeles og San Fransisco. 60 % af befolkningen i Californien bor i de tre byer og ud over kysten, byder Californien på store skove, landbrugsjord, bjerge og ørkener.

Byen strækker sig fra Stillehavets bølgeskvulp, op i Cuyamaca bjergene mod øst og bliver afskåret af den mexicanske grænse mod syd. 

På trods af sin status som USA’s 7 største by er her kun en stort sportsfranchise: San Diego Padres der spiller baseball. Holdet blev stiftet i 1969 og har aldrig vundet World Series men været i finalen to gange. Padres er opkaldt efter de fransiskanermunke der 200 år tidligere grundlagde byen og holdets maskot? Det er selvfølgelig en munk. 

I Cuyamaca bjergene fandt man i 1870’erne guld og flere guldgraver byer opstod, de er i dag er opslugt af San Diego. San Diego kaldes for Californiens fødested, det var her de første indfødte slog sig ned, det var flere tusinde år før spanierne underkastede den halve verden i jagten på guld. San Diego er hjemstedet for stillehavsflåden og der flyver jævnligt militærhelikoptere rundt i himlen, som en konstant påmindelse. San Diego også hjemsted for et omfattende museumskompleks i Balboa Park. Vi besøgte Air and Space museet hvor man bliver taget fra Brødrene Wright og Ellehammer helt op til nutidens kampfly og rumraketter.

San Diego er det sted i verden hvor der bringes flest tun i land, forsikrede en kustode på Maritime Museum of San Diego os om. En ældre herre med kun halvdelen af tænderne i behold. Da han hørte vi var fra Danmark fortalte han at 3 af de ting han satte mest pris på kom fra Danmark: Mærsk, Carlsberg og Havarti ost. Jeg gætter alene på at nummer fire og fem på listen må være Freedom og Jesus. 

Vi boede:

Marina Inn and Suites
1943 Pacific Hwy
San Diego, CA 92101, USA

Vi lavede:

Maritime Museum of San Diego – https://sdmaritime.org

San Diego Air and Space museum – http://sandiegoairandspace.org

San Diego Padres Baseball – https://www.mlb.com/padres