Planlæg selv

At planlægge ferien selv, kan tage tid og give mange hovedbrud, men der kan være mange penge at spare og plads til andre oplevelser end dem rejseselskabet kender til.

For at kunne sammensætte en ferie bruger jeg normalt 5 “værktøjer”:

  • Google Maps
  • Momondo
  • Hotels.com
  • Excel (win) / Numbers (mac)
  • Roadtrippers / Tripadvisor
Fly

Til at begynde med har jeg en skabelon i et regneark, jeg fylder ud med de informationer jeg finder. Ofte starter jeg med at kigge på flyafgange, hvor kan vi komme hen i den periode vi gerne vil afsted, til den pris vi vil betale. Her kan du virkelig spare penge ved at være fleksibel; Kan du fx rykke din rejse en uge eller hvad med at flyve til en anden lufthavn? Nogle byer har fx flere lufthavne: New York, London, Paris, Miami osv. Hvis selskabet har forskellige sider kan der også være penge at spare hvis de bliver solgt i en anden møntfod end danske kroner.

Hotel

Fleksibilitet er også en parameter når man leder efter hoteller, på weekenddestinationer kan man ofte få hotelovernatninger til en lavere pris på hverdagene, så her kan man også spare penge ved at minimere sine dyre overnatninger. I Las Vegas kan et almindeligt hotelværelse godt koste 1200 kr pr nat i weekenden men blot 200 kr pr nat i ugedagene. Vi har også med held skiftet mellem dyre og billige hoteller, så vi i hverdagene besøgte luksushoteller og boede på de lidt billigere i weekenden. Er du usikker på rejseplanerne kan det være en god ide at vælge hoteller der kan afbestilles gratis, det er mere almindeligt i nogle lande end andre.

Billeje

Det kan godt betale sig at kigge på flyselskabernes biludlejningstilbud. Du optjener point og får helt fair priser. Ellers findes der søgemaskiner hvor man let kan få et tilbud på en bil. Mange steder får man ikke den bil man finder, men en lignende model. Andre steder får man anvist et område hos udlejningsselskabet hvor man så selv vælger sin bil. Får man udleveret en bil man ikke kan lide skal man ikke føle sig presset til at tage den, men bede om en anden model. Om biludlejning i USA er det en tommelfingerregel at bilerne er større end i europa og man måske kan klare sig med en model mindre end normalt.

Eksempel på rejseplan for sommerferie i 2018

En lignende rejse kostede hos et rejseselskab 30.000 kr pr person, med fleksibilitet og egen planlægning kunne vi få turen til ca 8.000 kr pr person for fly, hotel og billeje.